Новини в Хмельницькому "Є" | Проскурівський Телеграф | Оголошення

„Орхідея” – cациві та хачапурі без національної обгортки

Ну, люблю я кухні різних національностей, вони не дають мені, гурманці зі стажем, «засохнути»! Наскільки ж різнобарвним є «автентичне меню» Хмельницького? Маємо якийсь натяк на японські та італійські ресторани, узбецький, єврейський, колись був китайський, індійський (вони чомусь спочили в Бозі).

Добре, хоч спромоглися порадувати хмельничан кількома по-справжньому українськими. М-да, вибір не надто широкий. Тому як було не зрадіти, коли почула, що можна поласувати грузинськими стравами у ресторані «Орхідея», що на Інститутській!

ІНТЕР'ЄР

Нічого грузинського. Хіба що темно-сині шпалери з золотими вензелями та червоні дивани в імпровізованій кабінці з такими ж завитками. Банальний, звичний для совкового споживача інтер'єр. В глибині досить великого залу – місце для живої музики. Після сьомої вечора музика ця просто глушить (і за неї, між іншим, додатково збирають по 5 гривень з особи). І не сподівайтеся, що тут буде звучати Ніно Катамадзе. Банальна Вєрка Сердючка.

ОБСЛУГОВУВАННЯ

Якщо ви хочете, щоб вас обслужили по-домашньому, так, ніби ви вже знайомі з хазяйкою закладу чи офіціантками сто років – приходьте сюди. Багато моїх знайомих вибирають «Орхідею» через оригінальну кухню і теплий прийом. Тут вам з радістю розкажуть усе про склад цих незвичних для нас мацоні, азу та кучмані.

ЇЖА

Не знаю, наскільки смачним є смажений на мангалі здоровенний фірмовий стейк за 180 гривень, а от долма і хачапурі – просто пальчики оближеш. Розшифровую: долма – це щось схоже на наші голубці, тільки з більшою кількістю м'яса та у виноградному листі, а не в капусті. Хачапурі є двох видів – з дріжджового тіста з сулугуні і м'ясом та з листкового.

Я би порадила вам спробувати останнє. Ціна одного, досить величенького, конвертика з сиром – 20 гривень. Курка «Сациві» у рідкому горіховому соусі – 28 гривень. У салатах в «Орхідеї» багато зелені, зокрема, кропу та кінзи, та …огірків. Вартість – від 9 до 14 гривень. Один із них – «Чорна курка» складається з курячого м'яса, огірка, зелені, горіхів, яйця. Хоча хіт ресторану – салат «Чоловіче блаженство», де використовується корінь селери. До речі, порції великі як на одну особу, тож враховуйте це. Як і те, що шлунки наші не надто звичні до «чужорідних» принад, і напихатися “під зав'язку” не варто.

Тетяна КОЛЕСНИЧЕНКО.