Новини в Хмельницькому "Є" | Проскурівський Телеграф | Оголошення

„Столичний”:
нетиповий „фаст-фуд”

Хоча, якщо відверто, то чергове кафе, яке ми відвідали, кардинально відрізняється від усіх тих закладів громадського харчування, котрі ми звикли називати „фаст-фудами”. Ні, тут ви також можете набрати їжу, пройшовшись із тацею біля стійки зі стравами, проте звичного запаху, притаманного їдальні, або простецького дизайну в „Столичному” немає. Навпаки, цей заклад можна навіть назвати рестораном, нехай і швидкого харчування. Деякі знані ресторани та кафе значно поступаються йому. Тому, напевно, власники охрестили “Столичний” рестораном домашньої їжі…

Їжа

Ну, що можна очікувати від подібного місця? Якщо вже швидке харчування, то увесь асортимент тут, як і у будь-якому „фаст-фуді”, просто перед очима. Ти рухаєшся зі свою тацею і обираєш, згідно зі своїми уподобаннями та підказками персоналу по той бік прилавка, чим саме заморити черв'ячка. Набір страв у „Столичному” також по-домашньому стандартний – від борщу до компоту. Хоча є й досить оригінальні страви, як, скажімо, куряче філе „Каррі” (11,45 грн.) чи десерти. Та, насправді, коли опиняєшся в такому місці в обідню пору, хочеться чогось домашнього. Тому тушкована капустка (3,65 грн.), котлетки з підливкою (8,35 грн.) та декілька салатів – саме те, що треба. Особливо нам до смаку припали налисники з м’ясом (8,50 грн. за дві штуки) та печінковий торт (4,55 грн. за 75-грамову порцію). В результаті, двоє чоловік у „Столичному” можуть непогано пообідати чи повечеряти в межах 30-50 гривень.

Цікаво, що на відміну від більшості „фаст-фудів”, де, окрім пива, нічого алкогольного не наливають, в ресторані є бар. Тому ввечері відвідувачі збираються за столиками за чаркою горілки чи бокалом вина.

Дизайн

Сам „Столичний” знаходиться у підвальному приміщенні. Вже при вході на стіні можна побачити із десяток фотокарток із радянськими кіноакто-рами, зроблених у характерному для середини минулого століття чорно-білому стилі. Меблі, прилавок з їжею, столи для відвідувачів розташовані в окремих зонах. Створюється ілюзія, ніби ти знаходишся не в одному залі, а з одного переходиш до іншого. До речі, індивідуальність зон створюється й завдяки їх оздобленню. Хоча, в той же час, в закладі переважають два кольори: червоний та світло-корич-невий. Вони і створюють єдність дизайну. А ще багато теплих дерев'яних елементів на стінах. Навіть столи із деревини трьох різних кольорів.

Присісти попоїсти у цьому ресто-рані можна і великою компанією на диванах, а можна й на самоті – на окремому стільчику – і спокійно дивитися передачі на плазмо-вому екрані. Їх у закладі де-кілька, і розташовані вони так, щоб їх бачили усі відвідувачів у залі.

Обслуговування

Що можна сказати: в „Столичному”, природно, воно побудовано за принципом „обслужи себе сам”! Проте, після 18.00 у ресторані вступає в силу „вечірнє обслуговування” і у приміщенні можна затягнутися цигаркою. Витяжки у залі доволі потужні. Між іншим, туалет у ресторані охайний. І жіночий, і чоловічий мають по дві кабінки.

Григорій ПОДІЛЬСЬКИЙ.
Фото Сергія ПРИЩЕПИ.